Certificat de pregătire profesională fals cumpărat cu 100 de euro, descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui tânăr, în bagajul căruia au descoperit un certificat de pregătire profesională fals.

În data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat ca pasager într-un autoturismului marca Toyota, înmatriulat în Franţa, B.P., cu cetățenie română şi  din R. Moldova, în vârstă de 25 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit, ascuns în bagajul personal al lui B.P., un certificat de pregătire profesională, eliberat pe numele acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul descoperit la control, în cursul lunii august a anului trecut, în schimbul sumei de 100  de euro şi intenţiona să-l folosească în vederea găsirii facile  a unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

  • Certificat de pregătire profesională fals cumpărat cu 100 de euro, descoperit la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe