Certificat de pregătire profesională fals, cumpărat cu 100 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un bărbat  asupra căruia a fost descoperit un certificat de pregătire profesională fals.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, N.V., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Lituania.

La controlul de frontieră, asupra bărbatului a fost descoperit un certificat de pregătire profesională, asupra căruia poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitate. Colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat certificatul de pregătire profesională, în luna iulie a acestui an, plătind unui conaţional suma de 100 de euro, fiindu-i necesar deoarece lucrează la o firmă de transport pe teritoriul Spaniei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficialela finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Certificat de pregătire profesională fals, cumpărat cu 100 de euro
  • Certificat de pregătire profesională fals, cumpărat cu 100 de euro

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe