Certificat  I.T.P. fals, descoperit de poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Galaţi rutier

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier au depistat un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră, pentru mijlocul de transport pe care îl conducea, un certificat care atestă inspecția tehnică periodică, fals.

În data de 10 decembrie a.c, ora 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei  cetățeanul român,  M.S.,  în vârstă de 50 de ani, care conducea un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice prezentat la control, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul şi nu avea cunoștință despre faptul că certificatul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice nu ar fi fost autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

  • Certificat  I.T.P. fals, descoperit de poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Galaţi rutier

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe