Ceasuri şi portcarduri ascunse  şi nedeclarate descoperite la controlul de frontieră

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a descoperit într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova, ceasuri şi portcarduri, ascunse, în scopul sustragerii de la controlul vamal.

În data de 21 octombrie 2022, ora 21.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în ţară, un cetăţean  din Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani, la volanul microbuz înmatriculat în R. Moldova, care dorea să se deplaseze în Rusia.

În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunţit asupra autovehicului, în urma căruia, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunsă în portiera laterală precum şi în peretele din spatele scaunului şoferului cantitatea de 125 de ceasuri  de mână cu inscripţia “Daniel Wellington” şi 100 portcarduri cu inscripţia “Burberry”, bunuri susceptibile a fi contrafăcute.  În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bunurile aparţin şoferului microbuzului.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 225.000 de lei, persoana fiind sancționată de către Autoritatea Vamală cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

  • Ceasuri şi portcarduri ascunse  şi nedeclrate descoperite la controlul de frontieră
  • Ceasuri şi portcarduri ascunse  şi nedeclrate descoperite la controlul de frontieră
  • Ceasuri şi portcarduri ascunse  şi nedeclrate descoperite la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe