Cărți de identitate româneşti false, descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit la controlul de frontieră, asupra a doi tineri din R. Moldova, două cărți de identitate româneşti false.

În data de 05 martie a.c., în jurul orei 23.45, respectiv în cursul acestei dimineţi, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţenii din R. Moldova, Iulian G. și Feodor I., în vârstă de 22, respectiv, 20 ani, pasageri în diverse mijloace de transport.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra persoanelor, în urma cărora au fost descoperite, în buzunarul interior al hainei lui Iulian G. și în portofelul lui Feodor I., câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate fotografiile celor doi tineri.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că cele două documente sunt false. 

Cu privire la cele constatate, Iulian G. a declarat că a procurat documentul de la un conațional, ale cărei date nu le cunoaşte, plătind suma 100 euro și urma să-l folosească pe teritoriul Franţei pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă. Feodor I. a declarat că a primit documentul de la fratele său şi nu avea cunoştinţă că documentul ar fi fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

  • Cărți de identitate româneşti false, descoperite la controlul de frontieră  
  • Cărți de identitate româneşti false, descoperite la controlul de frontieră  
  • Cărți de identitate româneşti false, descoperite la controlul de frontieră  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe