Cărţi de identitate false, descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit asupra a doi cetăţeni moldoveni, trei cărţi de identitate, cu însemnele autorităţilor române, false care urmau a fi folosite în Franţa.

În data de 05 august a.c, în jurul orei 17.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, ca pasageri într-un microbuz cu destinaţia Franţa, cetăţenii din R. Moldova M.M. şi O.N., în vârstă de 39, respectiv 41 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noștri au descoperit asupra celor doi bărbaţi, ascunse și nedeclarate, trei cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentele în cauză sunt false.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că documentele de identitate au fost procurate de la persoane necunoscute și urmau să fie folosite pe teritoriul Franţei, pentru ocuparea mai facilă a unor locuri de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Cărţi de identitate false, descoperite la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe