Cartea de identitate românească falsă, în portofelul unui bărbat

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi au descoperit o carte de identitate românească falsă, procurată de un bărbat, cu cetățenie Republica Moldova, cu scopul de a-și găsi un loc de muncă în Italia.

În ziua de 15 iunie a.c., în jurul orei 14.30 în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, Gheorghe T., cetățean R. Moldova, în vârstă de 30 de ani,călătorind ca pasager într-un microbuz, ce efectua o cursă pe relaţia Chișinău– Italia.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului, în urma căruia a fost descoperită, în portofelul acestuia, o carte de identitate cu însemnele autorităților  românești, cu fotografia bărbatului, dar cu alte date decât cele înscrise în pașaportul moldovenesc prezentat la control. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noștri au stabilit că documentul românesc este fals.

Bărbatul a declarat că a procurat documentul de la un cetățean ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 60 euro, cu scopul de a-l folosi pe teritoriul Italiei în vederea găsirii unui loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.

  • Cartea de identitate românească falsă, în portofelul unui bărbat   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe