Carte de identitate și permis de conducere false, descoperite la controlul de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunse în portmoneul unui bărbat din R. Moldova o carte de identitate și un permis de conducere cu însemnele României, false.

În data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, cetățeanul din R. Moldova Alexandru I., în vârsta de 37de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, în portmoneul lui Alexandru I., o carte de identitate și un permis de conducere, cu însemnele României, care aveau imprimate fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că ambele documente descoperite sunt falsuri. 

Cu privire la cele constatate, Alexandru I. a declarat că a procurat documentele prin intermediul unei persoane din Chișinău pe care a cunoscut-o pe internet, fără a se întâlni vreodată, contra sumei de 150 euro. Aceasta a mai declarat că documentele urmau să fie folosit în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  • Carte de identitate și permis de conducere false, descoperite la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe