Carte de identitate românească falsă, descoperită la Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit o carte de identitate falsă, pe care un cetăţean din R.Moldova intenţiona să o folosească pentru a ocupa un loc de muncă pe teritoriul Franţei. 

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetățeanul din R.Moldova, Petru F., în vârstă de 43 de ani, ca pasager într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi au descoperit în portofelul acesteia, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul este fals. 

Bărbatul a declarat că intenţiona să se folosească de cartea de identitate falsă pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă pe teritoriul Franţei. Pentru atingerea scopului propus, Sergiu P. a procurat documentul de la un conaţional, plătind suma de 200 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

  • Carte de identitate românească falsă, descoperită la Sculeni   
  • Carte de identitate românească falsă, descoperită la Sculeni   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe