Carte de identitate falsă, descoperită la P.T.F. Albița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași au depistat un cetățean din R. Moldova care avea asupra sa o carte de identitate românească falsă.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, județul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz marca Mercedes, cetățeanul din R. Moldova Vasile P., în vârstă de 21 de ani.

La controlul specific, echipa comună formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit asupra persoanei în cauză o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, Vasile P. a declarat că a procurat documentul de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 150 euro și urma să-l folosească în Germania, pentru a obține cu ușurință un loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Carte de identitate falsă, descoperită la P.T.F. Albița

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe