Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit asupra unei tinere din R. Moldova o carte de identitate românească falsă. Aceasta intenţiona să folosească documentul în Italia, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

În ziua de 09 august a.c, în jurul orei 08.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova, ce efectua o cursă spre Italia, cetăţeanul din R. Moldova G. M., în vârsta de 30 de ani.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită asupra tinerei, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia acesteia.

În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au observat că documentul descoperit asupra persoanei în cauză nu îndeplinește condițiile de formă ale unui document original, acesta fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, tânăra a declarat că a procurat documentul de la o altă persoană, în schimbul sumei de 500 de euro, fiindu-i necesar pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă în Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

  • Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe