Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit asupra unui cetățean din R. Moldova, o carte de identitate falsă. Acesta intenţiona să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

În ziua de 21 iulie a.c., în jurul orei 11.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova, cetăţeanul din R. Moldova Lilian M., în vârsta de 22 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit persoanei și bagajelor, în urma căruia a fost descoperită asupra tânărului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză este fals. 

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat documentul de la un conațional ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 100 euro și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  • Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe