Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit, în torpedoul unui autocar ce efectua curse internationale, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, ce s-a dovedit a fi falsă.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autocar, ce efectua o cursă ocazională pe relaţia Chişinău-Paris, cetățeanul din R. Moldova Sergiu S., în vârsta de 30 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă și nedeclarată, în torpedoul autocarului, într-un plic de hârtie învelit în bandă adezivă, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză este fals. 

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a primit plicul de la o persoană de sex masculin, ale cărui date de identitate nu le cunoaşte şi trebuia să îl predea unei persoane în Paris, urmând să primească de la aceasta suma de 10 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  • Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe