Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunsă în buzunarul interior al hainei unui cetățean din R. Moldova, o carte de identitate falsă, care urma să fie folosită în Franța.

În ziua de 30 noiembrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, cetăţeanul din R. Moldova, Vasile J., în vârsta de 36 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit persoanei, în urma căruia au descoperit, în buzunarul interior al hainei lui Vasile J., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză este fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul de la un conațional, ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 300 euro și că urma să folosească documentul în Franța, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  • Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe