Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit, în buzunarul exterior al hainei unui bărbat, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, ce s-a dovedit a fi falsă.

În data de 13 februarie a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz, cetățeanul din R. Moldova Valentin S., în vârsta de 33 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă și nedeclarată, în buzunarul exterior al hainei tânărului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză este fals. 

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a primit cartea de identitate într-o parcare din R. Moldova de la o persoană de sex masculin, ale cărui date de identitate nu le cunoaşte şi trebuia să o predea unei persoane în Franţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

    

         

  • Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe