Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit, ascunsă în buzunarul pantalonilor unui cetățean din R. Moldova, o carte de identitate falsă, care urma să fie folosită în Germania.

În ziua de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pasager într-un microbuz marca Mercedes, cetățeanul din R. Moldova Alexei C., în vârsta de 39 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit persoanei, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă în buzunarul pantalonilor lui Alexei C., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză este fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul în anul 2017, din R. Moldova, de la un conațional ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 100 euro și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  • Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe