Carte de identitate falsă ascunsă într-un pantof, descoperită la controlul de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit ascunsă într-unul dintre pantofii unui bărbat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care s-a dovedit a fi falsă.

În data de 07 martie a.c., în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un autocar, care efectua o cursă pe relaţia Chişinău - Paris, cetățeanul din R. Moldova Sergiu C., în vârsta de 44 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă sub branț, în pantoful drept al bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că în cursul lunii ianuarie, dorind să meargă în Franţa la muncă, a luat legătura cu o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, care i-a promis că, în schimbul sumei de 400 de euro, îi va face rost de o carte de identitate românească.      

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de   fals material în înscrisuri oficiale.

  • Carte de identitate falsă ascunsă într-un pantof, descoperită la controlul de frontieră
  • Carte de identitate falsă ascunsă într-un pantof, descoperită la controlul de frontieră
  • Carte de identitate falsă ascunsă într-un pantof, descoperită la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe