Căprioare braconate de un cetăţean român

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi - I.T.P.F. Iaşi au depistat în zona de competenţă, un bărbat care transporta într-un autoturism trei exemplare de căprior, braconate.

În data de 12 februarie a.c., în jurul orelor 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, au oprit în localitatea Ungheni, un autoturism de teren marca Mitsubishi, în care se aflau două persoane, ambii cetăţeni români.

Polițiștii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate a autoturismului o căprioară care avea trei plăgi prin împuşcare şi o armă de vânătoare, iar în bena acoperită a autovehiculului alte două căprioare vii.

În cadrul primelor verificări poliţiştii de frontieră au stabilit ca arma de vânătoare şi  vânatul aparţin pasagerului autovehiculului, un cetăţean român  în vârstă de 49 de ani. Având în vedere cele constatate, a fost luată măsura conducerii persoanei în cauză şi a autoturismului la sediul Sectorului P.F. Iaşi. Cu ocazia cercetărilor efectuate,  bărbatul  a prezentat, ca justificare pentru braconarea celor trei exemplare de căprior, trei autorizaţii de vânătoare emise pe numele altor persoane.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “braconaj”, arma de vânătoare şi cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cele trei exemplare de căprior în valoare de 28.500 lei au fost predate către AVPS Iaşi.

  • Căprioare braconate de un cetăţean român

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe