Brăilean cercetat pentru braconaj piscicol

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila - I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au descoperit un brăilean care avea asupra sa o plasă de pescuit din aţă şi 14 kilograme de peşte, pescuit ilegal.

În data de 22 martie a.c., în jurul orei 10.45, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice cu ambarcaţiunea tip Harpoon, au depistat în zona kilometrului fluvial 186, pe malul drept al fluviului Dunărea, pe brăileanul Marian I., în vârstă de 24 ani, care avea asupra sa un sac de rafie.

În urma controlului efectuat asupra sacului de rafie, poliţiştii de frontieră au descoperit o plasă de pescuit din aţă şi cantitatea de 14 kilograme peşte de diferite specii. Pe timpul cercetărilor, tânărul a declarat că peştele îi aparţine și că l-a pescuit fără a deține autorizație.

Cantitatea de peşte, în valoare de 85 lei, a fost ridicată şi predată unei societăţi de profil spre valorificare, iar plasa de pescuit din aţă în valoare de 100 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit.

  • Brăilean cercetat pentru braconaj piscicol
  • Brăilean cercetat pentru braconaj piscicol

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe