Braconier depistat de poliţiştii de frontieră în zona de responsabilitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni efectuează cercetari cu privire la un bărbat depistat în zona de responsabilitate,care a ieşit la vânătoare fără să respecte normele prevăzute de legislația în vigoare.

În data de 27 noiembrie a.c., în jurul orelor 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – I.T.P.F. Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe raza localității Bumbăta, comuna Vetrișoaia, un autovehicul care se deplasa cu viteză redusă, dinspre staţia ITA Şipot Bumbăta către localitatea Bumbăta, urmărind un animal sălbatic masiv, care, după trăsăturile exterioare părea din specia mistreţ. După câteva minute, animalul a părăsit comunicația, intrând într-o parcelă de lucernă. Autoturismul și-a continuat deplasarea până în localitatea Bumbăta, unde a oprit în dreptul unui imobil în care a intrat șoferul şi a ieșit în scurt timp, ținând în mână un obiect, care semăna cu o armă.

Bărbatul în cauză s-a deplasat în zona în care a disparut animalul,iar după câteva căutări eşuate ale animalului, acesta s-a întors la imobil, s-a urcat la volanul unui tractor, purtând arma pe umăr și s-a îndreptat spre aceeași parcelă de lucernă, dar pe un drum agricol.

Având în vedere cele observate, imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj al poliției de frontieră, care a procedat atât la oprirea regulamentară a autovehiculului, identificarea sa, cât și la legitimarea șoferului, ocazie cu care s-a stabilit că bărbatul este cetăţeanul român M.A., în vârstă de 40 de ani. Verificându-se interiorul tractorului a fost descoperită o armă de vânătoare marca BAIKAL, model MP 27M și 2 (două) cartuşe de vânătoare tip Breinic cu capsa nepercutată, tip de muniţie folosit pentru împuşcarea vânatului de dimensiuni mari.

Întrebat despre motivul prezenței sale în zonă, bărbatul a declarat că a avut intenția de a ara o parcelă de teren agricol, dar pentru că pământul era foarte ud, a renunţat a mai efectua activitatea agricolă propusă.

Cu privire la arma descoperită în cabina tractorului, M.A. a declarat că este membru vânător, și avea arma în mașina personală, deoarece trebuia să participe la o partidă de vânătoare în ziua respectivă, fapt pentru care s-a hotărât să o ia cu el când a plecat la arat.

Din documentele prezentate la control a rezultat că acesta este membru vânător și că este posesorul unei autorizaţii de vânătoare colectivă.

Deoarece autorizația prezentată nu era completată, iar vânătoarea nu se putea defășura decât cu participarea a cel puțin doi membri și în intervalul orar cuprins între răsăritul și apusul soarelui, colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Braconier depistat de poliţiştii de frontieră  în zona de responsabilitate
  • Braconier depistat de poliţiştii de frontieră  în zona de responsabilitate
  • Braconier depistat de poliţiştii de frontieră  în zona de responsabilitate
  • Braconier depistat de poliţiştii de frontieră  în zona de responsabilitate
  • Braconier depistat de poliţiştii de frontieră  în zona de responsabilitate

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe