Bărbat din Republica Moldova, depistat la frontieră, cu paşaportul consăteanului. S-a ales cu dosar penal

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un document de identitate care nu-i aparţine.

În data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, pasager al unui autoturism cu destinaţia Cehia, un bărbat cu cetăţenie Republica Moldova, în vârstă de 26 de ani.

La controlul de frontieră, cetăţeanul a prezentat un paşaport biometric moldovenesc. Având suspiciuni că persoana prezentă la control nu este una şi aceeaşi cu persoana din fotografia documentului prezentat, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constat că fizionomia feţei persoanei în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea fotografia documentului prezentat, paşaportul  aparţinând unei alte persoane.

Bărbatul a recunoscut că documentul îi aparţine unui concetăţean de la care l-a împrumutat, considerând că seamănă cu acesta, în scopul de a ajunge în Franţa, unde dorea să obţină un loc de muncă mai bine plătit.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii falsul privind identitatea şi trecere frauduloasă a  frontierei de stat.

  • Bărbat din Republica Moldova, depistat la frontieră, cu paşaportul consăteanului. S-a ales cu dosar penal

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe