Bărbat depistat cu permis de conducere fantezist și urmărit internațional pentru falsificare de documente

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat şi predat autorităţilor competente, un cetățean german, pe numele căruia exista un mandat de arestare, emis de autoritățile din Germania. Totodată, asupra bărbatului a fost descoperit un permis de conducere fantezist.

În data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 11.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, un cetățen german, în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că pe numele bărbatului era emisă, de autorităţile din Germania, o alertă de punere în aplicare a unui mandat european de arestare, predare sau extrădare, pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de documente.

În urma unui control amănunțit efectuat bărbatului, a fost descoperit asupra sa, un permis de conducere fantezist ce avea imprimate fotografia și datele sale de identitate, eliberat de „Imperiul German”, stat inexistent.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că documentul în cauză este un atestat profesional de motostivuitor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Galați, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

  • Bărbat depistat cu permis de conducere fantezist și urmărit internațional pentru falsificare de documente

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe