Autoturisme blindate cu ţigări de contrabandă depistate la frontieră

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au confiscat 62.380 ţigarete de contrabandă ascunse sub scaunele și bancheta unui autoturism şi în podeaua unui microbuz, pe care două persoane au încercat să le introducă ilegal pe piaţa neagră din România.  

 În data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, au oprit pentru control, în localitatea de frontieră Broscăuţi, judeţul Botoşani, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, condus de Andreea A, care era însoțită de soţul ei, Sorin A., în vârstă de 29 de ani.

Având în vedere că, polițiștii de frontieră deţineau date că tânărul se ocupă cu traficul ilicit de ţigări netimbrate, aceștia au condus autovehiculul la sediul sectorului.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite ascunse sub scaunele din faţă, bancheta spate şi în bagajele personale, 2.180 ţigarete de diferite mărci, în valoare de aproximativ 1.000 lei.  

Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat bunurile de la o persoană necunoscută din localitatea Siret, judeţul Suceava.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 00.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, județul Botoșani, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Daniel R., cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova.

În urma unui control amănunţit efectuat asupra autoturismului, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit ascunsă şi nedeclarată în podeaua autovehiculului, cantitatea de 60.200 ţigarete, diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform reglementărilor legale în vigoare, a fost luată măsura indisponibilizării ţigaretelor, în valoare de aproximativ 13.650 lei în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

  • Autoturisme blindate cu ţigări de contrabandă depistate la frontieră
  • Autoturisme blindate cu ţigări de contrabandă depistate la frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe