Autoturism radiat din circulație și cu numere false de înmatriculare, descoperit la controlul de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări asupra unui bărbat  cu cetăţenie română şi R. Moldova care a fost depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, conducând un autoturism pe care avea aplicate numere false de înmatriculare.

În data de 22 februarie a.c, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, B.A., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 27 de ani, conducând un autoturism marca Skoda Fabia, cu numere de înmatriculare olandeze.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la înmatricularea autoturismului menționat anterior, colegii noştrii au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este radiat din circulaţie de autorităţile din Olanda, începând cu data de 14.12.2020 cu mențiunea export, și că numerele de înmatriculare aplicate pe acesta sunt false.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Autoturism radiat din circulație și cu numere false de înmatriculare, descoperit la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe