Autoturism radiat din circulație de autoritățile olandeze, descoperit în Albiţa

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire un bărbat care încerca să scoată din țară un autoturism neînmatriculat, folosind un certificat de înmatriculare provizoriu fals.

În data de 5 martie  a.c., în jurul orelor 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, Ghenadie Z., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 48 de ani, conducând un autoturism marca Renault Megane Scenic, înmatriculat în Olanda.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că certificatul de înmatriculare provizoriu prezentat la control este fals total, iar autoturismul este radiat din circulație de autoritățile din Olanda din data de 27.02.2018.

 Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul  în cauză din Olanda, plătind suma de 1.700 euro și că în momentul intrării în posesia autoturismului a primit și documentele pe care le-a prezentat la controlul de frontieră. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoștință despre faptul că autoturismul nu mai avea drept de circulaţie pe drumurile publice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

  • Autoturism radiat din circulație de autoritățile olandeze, descoperit în Albiţa   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe