Autoturism furat din Cehia, depistat de polițiștii de frontieră  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat la controlul de frontieră un cetățean moldovean care conducea un autoturism marca Peugeot 406, ce figura ca fiind furat din Cehia.

În data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 06.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei cetăţeanul moldovean Dorin M., în vârstă de 22 de ani, la volanul unui autoturism marca Peugeot 406, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că autoturismul în cauză figurează în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Cehia, acesta fiind declarat furat din 08 decembrie 2007.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că în urmă cu trei ani a achiziţionat autoturismul de la cetățean moldovean, ale cărui date de identitate nu şi le mai aminteşte. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport este declarat furat de către autorităţile din Cehia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 11.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul PF până la finalizarea cercetărilor.

  • Autoturism furat din Cehia, depistat de polițiștii de frontieră   
  • Autoturism furat din Cehia, depistat de polițiștii de frontieră   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe