Autoturism căutat în Franţa, descoperit la controlul de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Nissan X-Trail, care figurează în bazele de date ca fiind căutat în Franţa.

În ziua de 16 februarie a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, T.V., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, la volanul unui microbuz cu platformă pe care se afla un autoturism marca Nissan X-Trail, an de fabricație 2015, înmatriculat în Italia.

 Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului transportat,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franţa.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat telefonic de o persoană ale cărei date nu le cunoaşte şi rugat să transporte autoturismul în R. Moldova. Bărbatul a mai adăugat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul în cauză este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 45.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe