Autoturism căutat în Franța de două luni, depistat la frontiera de est

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Volkswagen Tiguan, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Franța în urmă cu două luni.

În ziua de 20 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, D.I., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, care transporta, cu ajutorul unei platforme, un  autoturism marca Volkswagen Tiguan, înmatriculat în Franța.

 Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului transportat,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare si au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța la data de 12.07.2020.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în schimbul sumei de 3.500 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că mijlocul de transport în cauză este furat sau implicat în vreun litigiu.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de  furt, iar autoturismul, în valoare de  40.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

  • Autoturism căutat în Franța de două luni, depistat la frontiera de est
  • Autoturism căutat în Franța de două luni, depistat la frontiera de est

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe