Autoturism căutat de autorităţile belgiene, depistat de polițiștii de frontieră ieșeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat la controlul de frontieră un autoturism care figura ca fiind declarat furat în Belgia.

În ziua de 15 iunie a.c., în jurul orei 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul român Igor H., în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Iași, la volanul unui autoturism marca Toyota Rav 4, înmatriculat în Republica Moldova.

 La controlul de frontieră, colegii noștri au stabilit că autoturismul în cauză figurează în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile belgiene, fiind declarat furat  din Belgia.

Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că a achiziționat autoturismul în anul 2014, din municipiul Chișinău, plătind suma de 12.200 euro unui cetățean moldovean, a cărui identitate nu o cunoaște. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre situaţia juridică a acestuia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de aproximativ 36.600 lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.

  • Autoturism căutat de autorităţile belgiene, depistat de polițiștii de frontieră ieșeni
  • Autoturism căutat de autorităţile belgiene, depistat de polițiștii de frontieră ieșeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe