Automarfar neasigurat, descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în cazul unui bărbat cu cetăţenie română şi R.Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră o asigurare tip RCA falsă pentru automarfarul pe care  îl conducea. 

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova,  în vârstă de 49 de ani, conducând un ansamblu rutier format din   automarfar şi remorcă, ambele înmatriculate în România.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurării tip RCA prezentată  la control pentru automarfarul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals. Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că automarfarul  în cauză nu figurează în bazele de date ca fiind asigurat la data efectuării verificării.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe