Asigurare falsă, descoperită de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră, pentru autoturismul la volanul căruia se afla, o asigurare tip “carte verde”  falsă.

În data de 10 decembrie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, județul Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, o persoană cu dublă cetățenie, română şi Republica Moldova, G.C. în vârstă de 26 de ani, la volanul unui autoturism marca Mazda, înmatriculat în Lituania.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că asigurarea tip “carte verde”  nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale uneia autentice. Totodată, colegii noştri au mai stabilit faptul că autoturismul în cauză figurează cu înmatricularea suspendată din data de 27.04.2018.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că a achiziționat autoturismul de la un cetățean moldovean, plătind suma de 2.000 de euro. Acesta a primit şi o asigurare tip “carte verde” valabilă până la data de 18.01.2018.  După expirarea asigurării, bărbatul a apelat la un cetăţean turc, care se ocupa cu efectuarea de asigurări pentru autoturisme înmatriculate în Lituania, plătind suma de 252 de euro şi  nu avea cunoștință despre faptul că asigurarea internațională tip “carte verde” nu ar fi fost autentică.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

  • Asigurare falsă, descoperită de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Sculeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe