Aproximativ 240 kg de peşte, transportate fără documente legale

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au depistat doi cetăţeni din R. Moldova care transportau cu un autoturism aproximativ 240 kilograme de peşte fără a deţine documente legale.

În data de 15 martie a.c., la ora 15.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galaţi - I.T.P.F. Iași, aflaţi într-o misiune specifică, au oprit în trafic pentru control, în zona Port Bazin Nou, un autoturism marca Nissan Almera, înmatriculat în Republica Moldova, condus de cetățeanul moldovean Vasile C., în vârstă de 49 de ani. Bărbatul era însoţit de soţia sa, Elena C., în vârstă de 49 de ani.

La controlul efectuat asupra maşinii, lucrătorii noştri au observat în habitaclul acestuia două sacoşe din material plastic în care era peşte. Ocupanţii autoturismului, fiind întrebaţi de către poliţiştii de frontieră dacă deţin documente de provenienţă, au declarat că în sacoşele descoperite sunt 40 kilograme de peşte, achiziţionate pentru consum propriu.

În vederea efectuării unui control amănunţit, mijlocul de transport şi persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Galaţi, ocazie cu care au mai fost descoperite în portbagaj, în locul roţii de rezervă, mai multe sacoşe cu peşte. În urma cântării peştelui a rezultat cantitatea totală de 237 kilograme, speciile şalău, caras şi ştiucă.

La cercetări, Elena C. a declarat că peştele îi aparţine şi l-a achiziţionat de la mai multe persoane, cu intenţia de a-l comercializa la un preţ mai mare într-o piaţă din municipiul Galaţi.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit şi a produselor din peşte, iar întreaga cantitate de peşte a fost ridicată şi predată către o unitate de profil.

  • Aproximativ 240 kg de peşte,  transportate fără documente legale
  • Aproximativ 240 kg de peşte,  transportate fără documente legale
  • Aproximativ 240 kg de peşte,  transportate fără documente legale
  • Aproximativ 240 kg de peşte,  transportate fără documente legale

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe