Ansamblu rutier condus de un șofer cu permis necorespunzător

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești - I.T.P.F. Iași au depistat un cetățean român care conducea un ansamblu rutier, deşi permisul de conducere deţinut nu îi dădea acest drept.

În data de 20 octombrie  a.c, în jurul orei 15.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești a oprit în trafic pentru control, pe DN26,  în localitatea de frontieră Ijdileni, un ansamblu rutier format dintr-un autoturism marca Mitsubishi și o remorcă, cu numere de înmatriculare  românești, condus de cetățeanul român Marius I., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galați.

 La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoriile AM, B1 și B, iar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză este necesară deținerea unui permis de conducere valabil pentru categoria BE sau CE.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

  • Permis de conducere fals, depistat la controlul de frontieră   
  • Permis de conducere fals, depistat la controlul de frontieră   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe