Ansamblu de vehicule condus de un șofer cu permis necorespunzător  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier cercetează un cetățean turc care conducea un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere deţinut nu îi dădea acest drept.

În data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 08.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier - I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetățeanul turc Ali R., în vârstă de 45 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor şi o remorcă, ambele înmatriculate în Turcia.

În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că masa totală autorizată a ansamblului de vehicule în cauză este de 53.500 Kg, iar pentru a putea conduce ansamblul respectiv, șoferului îi este necesar permis pentru categoria „CE”.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu știa că-i este necesară categoria "CE" pentru a conduce ansamblul auto.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

  • Ansamblu de vehicule condus de un șofer cu permis necorespunzător  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe