A plătit 300 de dolari pentru un permis de conducere şi s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit în posesia unei femei cu cetățenie Republica Moldova, un permis de conducere rusesc ce s-a dovedit a fi fals. Femeia este cercetată pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

În data de 14 octombrie 2021, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, o femeie cu cetățenie Republica Moldova, pasageră într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova ce efectua o cursă ocazională cu destinaţia Polonia.

În baza profilului de risc s-a efectuat un control amănunţit asupra persoanei, ocazie cu care s-a descoperit în portmoneul acesteia un permis de conducere eliberat de autorităţile din Rusia, având imprimate datele de identificare şi fotografia respectivei persoane.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, colegii noştri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unui act autentic.

Persoana a declarat că a obţinut permisul în schimbul sumei de 300 de dolari.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  • A plătit 300 de dolari pentru un permis de conducere şi s-a ales cu dosar penal

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe