6.440 țigarete de contrabandă descoperite la controlul de frontieră

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, echipa comună de control a descoperit peste 6.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova, pe care doi bărbați încercau să le introducă în ţară, sustrăgându-le de la controlul de frontieră.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând diverse mijloace de transport, cetățeanul român Veaceslav M. și cetățeanul din R. Moldova Veaceslav M., în vârstă de 31 de ani, respectiv, 48 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculelor și persoanelor, ocazie cu care, echipa comună de control a descoperit ascunse în lada de scule a autocamionului condus de cetățeanul din R. Moldova și în bordul autoturismului condus de cetățeanul român, modificat prin sudare, cantitatea de totală de 6.440 ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 1.443 lei, sancţionarea contravenţională a bărbaților cu amendă în valoare totală de 15.000 lei, precum și indisponibilizarea autoturismului în vederea confiscării.

  • 6.440 țigarete de contrabandă descoperite la controlul de frontieră   
  • 6.440 țigarete de contrabandă descoperite la controlul de frontieră   
  • 6.440 țigarete de contrabandă descoperite la controlul de frontieră   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe