6.000 de țigarete de contrabandă descoperite la controlul de frontieră

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, echipa comună de control a descoperit 6.000 de ţigarete de provenienţă Republica Moldova pe care un bărbat încerca să le introducă în ţară, sustrăgându-le de la controlul de frontieră.

În data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00 în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Republica Moldova persoana, cu dublă cetățenie, română și moldovenească, Ivan L., în vârstă de 31 de ani.

În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care a fost descoperită ascunsă, într-un loc special amenajat cu acces printr-o fereastră confecționată prin decuparea unei porțiuni din spătarul banchetei spate al microbuzului, cantitatea de 6.000 de ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 2.796 lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în cuantum 10.000 lei şi reţinera autovehiculului în valoare de 46.600 lei.

  • 6.000 de țigarete de contrabandă descoperite la controlul de frontieră
  • 6.000 de țigarete de contrabandă descoperite la controlul de frontieră
  • 6.000 de țigarete de contrabandă descoperite la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe