500 de euro şi un dosar penal a fost preţul unui permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 15.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism, un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 30 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au descoperit asupra bărbatului un permis de conducere similar celor emise de autorităţile din R. Moldova, având datele sale de identificare.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul de conducere descoperit asupra lui nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în anul 2018 a urmat cursurile unei şcoli de şoferi în R.Moldova, fără să susţină examenul final şi pentru că i s-a ivit posibilitatea să plece la muncă în afara ţării, a procurat documentul descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui concetăţean, ale cărui date de identificare nu şi le aminteşte, contra sumei de 500 de euro.  

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • 500 de euro şi un dosar penal a fost preţul unui permis de conducere fals

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe