350 de euro preţul unui permis de conducere fals  

 

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări cu privire la un cetăţean moldovean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals, pentru care a plătit suma de 350 euro.

În data de 06 martie a.c., în jurul orei 14.15 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare intrării în ţară, cetăţeanul din R. Moldova, Andrei D., în vârstă de 20 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere, valabil pentru categoriile A,B şi C, similar celor eliberate de către autorităţile din Republica Moldova.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul nu îndeplineşte condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, s-a stabilit faptul că Andrei D. nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce.

În legătură cu cele constatate, tânărul a declarat că a luat legătura cu un conaţional, care în schimbul sumei de 350 de euro, i-a procurat documentul.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material  în înscrisuri oficiale.

  • 350 de euro preţul unui permis de conducere fals  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe