30.000 de țigarete de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră botoșăneni

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani au descoperit, pe timpul unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un cetăţean român care transporta 30.000 de ţigarete de contrabandă.

În data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 16.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani - ITPF Iași au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, care se deplasa dinspre localitatea Păltiniş către municipiul Darabani.

La vederea echipajului poliției de frontieră care urma să intercepteze autovehiculul în cauză, șoferul a accelerat și a abandonat mașina, fugind într-o cultură de porumb din apropiere.

În urma cercetării la faţa locului, în imediata apropiere a mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit, ambalate în mai multe colete, 30.000 de țigarete (1.500 pachete), cu timbru de acciză R. Moldova. Totodată, poliţiştii de frontieră l-au depistat, ascuns în culturile agricole din zonă, pe proprietarul autoturismului, un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 21.000 de lei, precum și indisponibilizarea autovehiculului, în valoare de 5.000 de lei, la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandăiar cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi stabilirii împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele.

  • Peste 30.000 de țigarete de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră botoșăneni
  • Peste 30.000 de țigarete de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră botoșăneni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe