200 de euro preţul unui permis de conducere fals  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit într-unul din buzunarele rucsacului unui tânăr din Republica Moldova un permis de conducere fals, pe care acesta l-a procurat plătind suma de 200 de euro.

În ziua de 28 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, cetățeanul din Republica Moldova Petru P., în vârstă de 25 de ani, pasager într-un autocar ce efectua o cursă pe relaţia Chişinău - Franţa.

Existând suspiciuni că Petru P. ar putea deţine documente false, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului şi au descoperit într-unul din buzunarele rucsacului acestuia, un permis de conducere cu însemnele autorităților moldoveneşti. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În legătură cu cele constatate, Petru P. a declarat că a primit permisul de conducere de la o persoană ale cărei date de identificare nu le cunoaşte, în anul 2012  când se afla pe teritoriul Rusiei, contra sumei de 200 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

  • 200 de euro preţul unui permis de conducere fals   
  • 200 de euro preţul unui permis de conducere fals   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe