120 de euro permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit, ascuns asupra unui bărbat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, care s-a dovedit a fi fals.

În data de 16 iulie a.c., în jurul orei 04.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni– I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, ca pasager într-un  autocar, cetățeanul din R. Moldova, C.S., în vârstă de 43 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegii noștri au descoperit asupra bărbatului, ascuns și nedeclarat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat documentul descoperit la control, când era pe teritoriul Portugaliei, prin intermediul unui cetăţean, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 120 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

  • 120 de euro permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe