Peste 33 tone de deșeuri descoperite la I.T.P.F. Giurgiu, în ultimele 24 de ore


Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman, Dolj și Călărași, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a trei ansambluri rutiere, cantitatea de 33.160 kilograme deșeuri din materiale textile, sticlă și aluminiu, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În data de 16.06.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Zimnicea au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean polonez, în vârstă de 28 ani, care transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de  22.000 kilograme deșeuri din materiale textile.

Deșeurile erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate comercială din Ungaria.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentaților Comisariatului Județean Teleorman, din cadrul Gărzii Naționale de Mediu care, în urma analizei documentelor prezentate, au stabilit faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferul neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Dolj, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, cantitatea de 3.300 kilograme deșeuri din sticlă, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

De asemenea, tot ieri, un caz similar a fost constatat în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași, unde polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, pentru verificarea legalității unui transport de deșeuri din aluminiu.

La cercetări s-a stabilit faptul că cele 7.860 kilograme deșeuri din aluminiu erau transportate de către șofer, fără ca acesta să dețină documentele complete de transfer pentru astfel de mărfuri.

În toate cazurile, după finalizarea activităților de control, s-a dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României a deșeurilor în cauză.

  • Peste 33 tone de deșeuri descoperite la ITPF Giurgiu, în ultimele 24 de ore
  • Peste 33 tone de deșeuri descoperite la ITPF Giurgiu, în ultimele 24 de ore
  • Peste 33 tone de deșeuri descoperite la ITPF Giurgiu, în ultimele 24 de ore

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe