Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 600.000 euro, descoperite la P.T.F. Bechet

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Bechet - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit într-un autocamion, condus de către un cetățean bulgar, cantitatea de 9712 articole de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 10.05.2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 de ani. Acesta conducea un autocamion și transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, încălțăminte din Grecia pentru o societate comercială din Ungaria.

În urma verificărilor preliminare efectuate, colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea mărfii transportate, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport.

În acest sens, autocamionul a fost condus la sediul Direcţiei Regionale  Vamale Craiova, pentru efectuarea de verificări suplimentare și inventariere a tuturor bunurilor transportate.  

În urma inventarierii a rezultat o cantitate de 9.712 articole de încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de aproximativ 2.913.600 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării verificărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

  • Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 600.000 euro, descoperite la P.T.F. Bechet
  • Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 600.000 euro, descoperite la P.T.F. Bechet

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe