Bunuri contrafăcute, descoperite în cala unui autocar, la P.T.F. Giurgiu

Bunuri contrafăcute, descoperite în cala unui autocar, la P.T.F. Giurgiu

Un cetățean turc, în vârstă de 40 de ani, este cercetat de către polițiștii de frontieră giurgiuveni, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Acesta a achiziționat din Turcia aproximativ 350 de bunuri constând în parfumuri, articole vestimentare precum și încălțăminte tip sport și intenționa să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 12.30, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia - România.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit în cala autocarului, ascunse printre bagajele pasagerilor, mai multe pungi de culoare neagră și gri. Acestea conţineau  aproximativ 350 de bunuri constând în parfumuri, articole vestimentare dar și încălțăminte tip sport, toate inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 40 de ani, pasager al autocarului.

Toate aceste bunuri, în valoare de aproximativ 90.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cetățeanul turc, polițiștii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe