Sturion prins în plase multifilament, eliberat de poliţiştii de frontieră tulceni


Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat, în Rezervația Delta Dunării, peste 500 metri de plase de pescuit multifilament si au eliberat în mediul natural acvatic două exemplare de sturion.

În data 27.06.2021, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere in zona de competenta, echipajul unei ambarcaţiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina a observat, în zona Golfului Musura din cadrul Rezervației Biosfera Delta Dunării, mai multe plase de pescuit tip multifilament.

Deoarece nu au fost identificate persoane implicate în această activitate infracţională, uneltele neautorizate la pescuit au fost scoase din apă, fiind astfel descoperite două exemplare de păstrugă, specia sturion, prinse în plase.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor este de 540 metri, iar cele două exemplare de peşte, care cântăresc în total aproximativ 5kg, erau vii, fiind eliberate mediului natural acvatic.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit cu unelte neautorizate ” și “pescuit al sturionilor pe teritoriul României,  din habitatele piscicole natural, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, fapte prevăzute de art 64, din O.U.G. nr. 23/2008, actualizată, plasele fiind ridicate in vederea continuarii cercetărilor.

  • Sturion prins în plase multifilament,  eliberat de poliţiştii de frontieră tulceni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe