Patru cetățeni turci cu paşapoarte false, depistați la P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit patru cetățeni turci, bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani, care au prezentat la controlul de frontieră documente de călătorie emise de Ucraina şi Republica Moldova, false.

În data de 29.12.2021, în jurul orei 11.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui microbuz, înmatriculat în Republica Moldova, condus de un cetațean moldovean, în vârstă de 24 ani,  însoţit de un şofer de rezervă, cetăţean ucrainean. În microbuz călăroreau ca pasageri patru cetăţeni străini, care s-au legitimat la intrarea in ţară cu pasapoarte care aveau însemnele autorităţilor din R. Moldova si Ucraina.

În urma verificării autenticităţii documentelor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că paşapoartele prezentate pentru controlul de frontieră de către cei patru pasageri nu îndeplinesc condițiile de formă și de fond specifice unor documente autentice, acestea fiind false.

În cadrul verificărilor, cei patru bărbaţi au declarat poliţiştilor de frontieră că sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat,  fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Cei patru cetăţeni turci  si cei doi şoferi au fost preluaţi  către autoritățile de frontieră bulgare, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria în vederea continuării cercetărilor.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe