Doi tineri din R. Bulgaria depistați cu ajutorul aparaturii de termoviziune când încercau să intre ilegal în țară


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, un tânăr și o tânără din R. Bulgaria, care au încercat să intre ilegal în România și pe care mama băiatului și concubinul acesteia urmau să îi sprijine să ajungă în vestul Europei. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți, iar persoanele au fost predate autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 16.10.2020, în jurul orei 19.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă - județul Constanța au observat cu ajutorul tehnicii de supraveghere pe principiul termoviziunii, două persoane care se deplasau, pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării.

În urma acțiunii colegilor noștri, cele două persoane au fost reținute și conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi cetăţeni bulgari, un tânăr în vârstă de 18, respectiv o tânără de 16 ani.

La cercetări, s-a constatat faptul că persoana de sex feminin figura în bazele de date ale autorităților bulgare ca fiind dispărută.

În același timp, în Punctul comun de Trecere a Frontierei Negru Vodă – Kardam, s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Germania, un cetățean din R. Bulgaria și unul din R. Turcia.

În baza analizei de risc, cele două persoane se încadrau în profilul de risc pentru trafic de migranți, astfel că, polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului care nu a respectat itinerariul de deplasare, deplasându-se pe un drum secundar. În scurt timp, autoturismul a fost oprit, iar cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În baza verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi sunt mama băiatului și concubinul acesteia, care urmau să-i preia pe cei doi după ce treceau ilegal frontiera în România, cu scopul de a-i transporta într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, toate cele patru persoane fiind predate, conform acordului de readmisie româno-bulgar, Poliţiei de Frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Doi tineri din R. Bulgaria depistați cu ajutorul aparaturii de termoviziune când încercau să intre ilegal în țară
  • Doi tineri din R. Bulgaria depistați cu ajutorul aparaturii de termoviziune când încercau să intre ilegal în țară

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe