Cetățean libian, depistat de polițiștii de frontieră constănțeni cu ajutorul aparaturii cu termoviziune


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat cu ajutorul aparaturii de observare pe timp de noapte cu termoviziune, în apropierea frontierei de stat, un cetățean libian care a încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera „verde”.

În data de 22.09.2020, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, județul Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat, cu aparatura de observare pe timp de noapte cu termoviziune, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării, pe direcţia localității Darabani. 

Poliţiştii de frontieră au acționat imediat și au reținut persoana în cauză, care a fost condusă la sediul PF pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că bărbatul este un cetățean libian, în vârstă de 43 ani. Acesta a declarat că intenţiona să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţeanul libian urmând să fie predat, conform acordului de readmisie, Poliţiei de Frontiera din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Cetățean libian, depistat de polițiștii de frontieră constănțeni   cu ajutorul aparaturii cu termoviziune

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe