Braconaj piscicol în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat unelte de pescuit interzise, amplasate într-o zonă strict protejată a Rezervației Biosferei Delta Dunării.

În data 17.06.2021, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în zona Melea, Sfântu Gheorghe – zonă strict protejată, au descoperit în apă șase plase de pescuit tip multifilament, cu captură de peşte în ele.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor era de 282 metri, iar peștele prins în ele era în cantitate totală de 45 kilograme, din speciile singer, șalău, somn și crap. Întreaga cantitate a fost predată unei societăți de profil, conform prevederilor legale.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție ”, faptă prevăzută și sancționată de art. 64, lit. e din OUG 23/2008 și “pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate”, faptă prevăzută de art 64 lit l din OUG nr. 23/2008, actualizată.

  • Braconaj piscicol în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării
  • Braconaj piscicol în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe